Задържаха над 10 млн. къса цигари без бандерол на ГКПП Видин-Калафат“.

...
Задържаха над 10 млн. къса цигари без бандерол на ГКПП Видин-Калафат“.
Коментари Харесай

Задържаха над 10 млн. къса цигари без бандерол в български камион

Задържаха над 10 млн. къса цигари без бандерол на ГКПП „ Видин-Калафат “. Стоката била укрита в български товарен автомобил, който според показаните документи трябвало да транспортира играчки от Гърция за комерсиална верига в Румъния.
Прочетете още
Поведението на лидера – също български жител, събудило съмнението на граничните служители на реда, които след взаимен разбор на риска взели решение да извършат физическа инспекция на транспортното средство. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

При отварянето на товарното помещение е открито, че вместо заявения товар се транспортират 36 палета с общо 1077 кашона, при инспекцията на които е установено, че всички са цялостни с недекларирани цигари без бандерол. Общото количество възлиза на 10 770 000 къса, което съставлява случай на контрабанда в изключително огромни размери.

Стоката и товарният автомобил са арестувани от чиновниците на Гранично полицейско ръководство – Видин.  Образувано е досъдебно произвеждане. Съдействие при осъществяване на процесуално-следствените дейности е оказано от митнически чиновници.



Водачът на транспортното средство е арестуван за период до 24 часа. Продължават дейностите за определяне на произхода на акцизните артикули и съпричастност и на други лица към установената незаконна активност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР